Vi har fundet nogle af de bedste apps til børn fra 7-12 år netop nu. Mangler du idéer, har vi samlet 5 fede apps til børn her.
Tablets og mobiler kan ikke undgås i hjem, hvor der er børn. Der var engang, at alt sådan noget teknik ikke var ”legetøj for børn”, men nu er det en del af hverdagen.
I dag har børn kendskab til de elektroniske dimser hjemmefra, men møder dem også i dagpleje, vuggestue og børnehave. De fleste børn er derfor allerede inden skolealderen ret bekendte med, hvordan en mobil og tablet betjenes.
Når ens børn sidder med tabletten eller mobilen, så vil man som forældre gerne, at de bliver lidt klogere imens.
Det kan være på forskellige ting lige fra matematik til stavning. Der er selvfølgelig også plads til underholdning.
Du skal som forælder gøre op med dig selv, hvor meget du er villig til at betale for diverse apps. Nogle koster en pris at købe, andre har in-app køb. Du skal være ekstra opmærksom på apps, som indeholder et løbende abonnement. Dette bliver mere og mere almindeligt.
Herunder finder du fem bud på apps til børn.
Leder du efter et billigt abonnement til familiens mindste? Se vores mobilabonnementer til børn.
YouTube Kids
YouTube for voksne kan hurtigt blive et ”farligt” miljø for børn at færdes i, fordi der florerer videoer, som ikke er børneegnet. Derfor gør YouTube Kids det nemmere og mere sikkert for børn at opleve verden gennem videoer. Du kan finde alt fra dine børns yndlingsserier og musik til tips til hvordan man fx bygger en modelvulkan og alt muligt andet, som børn synes er sjovt. Der er også en række muligheder for børnesikring, så du kan skræddersy oplevelsen til dig og din families behov.
YouTube Kids henvender sig til børn under 12 år.
Appen er gratis og kan downloades i App Store og Google Play.
Pokémon Go
Pokémon Go var på alles læber i sommeren 2016, da det blev udgivet. Siden har de mest trofaste holdt ved, og nye er jævnligt kommet til.
Der er mange gode ting ved Pokémon Go. Først og fremmest kommer spillerne ud i den ”virkelige verden” og får lidt motion, frisk luft og samvær med andre.
Selve spillet foregår nemlig udenfor husets vægge, hvor du kan fange den ene efter den anden Pokémon. Pokémon Go gør brug af teknologien Augmented Reality.
Pokémon Go er gratis og kan downloades i App Store og Google Play. Men du kan også vælge, at det går hurtigere (og nemmere) at komme langt, hvilket kan ske ved at købe Pokécoins for rigtige penge.
Numbala
Har du et barn i alderen 8-12 år, der godt kunne bruge at træne lidt matematik? Spillet Numbala kan anbefales.
Her kan barnet træne de numeriske og kognitive evner.
Spillet er et sci-fi arkadespil, der foregår i det ydre rum. Fanges børnene af spillet, så er det en god måde at få trænet tal.
Appen kan downloades i App Store og Google Play. Spillet koster ca. 45 kroner.
My Tamagotchi Forever
Tag med din helt egen Tamagotchi til TamaTown. Dine forældre husker nok også den ”gamle” Tamagotchi, som var en lille elektronisk dims, der kunne bruges som nøglering og krævede ”pasning”.
Tamagotchi var et af de første virtuelle kæledyr, der kom frem. Ligesom apps i dag sender notifikationer ud, så gav Tamagotchien også besked hvis den havde brug for noget.
Spillet My Tamagotchi Forever er en app-version af den gamle Tamagotchi-enhed.
Appen er gratis og kan downloades i App Store og Google Play.
Derudover er apps som SnapChat og Instagram også et hit hos de fleste børn.
Generelt har det også altid været populært med ting som Moviestarplanet samt appen Momio, der har nogle af de samme ting i sig som netop Moviestarplanet.
Abe-matematik – Raketeventyr
Hovedregning til mindre børn!
Skal hovederne stilles skarpt og trænes i hovedregning, så er ”Abe-matematik – Raketeventyr” måske spillet for dit barn.
Du styrer den lille abe igennem banen, hvor du klarer forhindringerne eller samler guldmønterne ved at regne de forskellige regnestykker rigtigt.
Jo bedre og hurtigere til hovedregning du er – jo længere kommer du i spillet.
Appen kan downloades i App Store. Du kan spille en del baner gratis, men ønsker du den fulde version, skal du betale 25 kroner.
Tips til dit barns mobilforbrug
Hvordan kan du være med til at give dit barn den bedste start på mobilen? Det er et spørgsmål, der ofte opstår hos forældre. Derfor har OiSTER i nedenstående artikler samlet gode råd til dig om dit barns mobilforbrug.